Triumph TR6 Year: 1972 TOPRESTORED

Vraagprijs:
€ 37.500,00
Sinds:
15-06-2022
Gezien:
108
Aantal keer favoriet:
0
Plaats:
Waalwijk
Provincie:
Noord-Brabant (NL)
Telefoon:
0416776142
Website:
Bezoek de website
Bouwjaar:
1972
Staat van het object:
Gerestaureerd
Brandstof:
  • Benzine
Versnellingsbak:
Handgeschakeld
Kenteken aanwezig:
Ja
Geïmporteerd:
Ja
Voertuig rijdt:
Ja
Airconditioning:
Nee
Trekhaak:
Nee
Beschrijving:
De Triumph TR6 (1968-76) is een sportwagen gebouwd door de Britse Triumph Motor Company tussen 1969 en 1976. De TR6 werd geïntroduceerd in januari 1969 en werd geproduceerd tot juli 1976. De eerste serie heeft commissienummers die beginnen met CP of CC. CP staat voor benzine-injectie en CC voor carburateurs voor de Amerikaanse markt. De eerste carrosserieën werden in september 1968 in Liverpool gebouwd en in december 1968 waren 1.468 TR6's met VS-specificaties in Canley geassembleerd, samen met 51 TR6PI's voor de exportmarkt. Het PI-model heeft een remvermogen van 150 pk, terwijl het voor het Amerikaanse model 104 pk is. De TR6 was de bestseller van de TR-reeks toen de productie eindigde, een record dat vervolgens werd overtroffen door de TR7. Van de 91.850 geproduceerde TR6's werden er 83.480 geëxporteerd; slechts 8.370 werden verkocht in het VK.

Het is belangrijk op te merken dat de beperkte oplage van auto's uit het begin van 1969 enigszins verschilt van de auto vanaf 1970. De 1969 modelrun (onofficieel een MKI) zag slechts 704 rechtsgestuurde auto's. Deze TR6's die voor de thuismarkt zijn geproduceerd, kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door stalen wielen met Rostyle "tin-plate" wieldoppen, een voorruit in carrosseriekleur, een in carrosseriekleur gekleurd korte trimrand die zich vanaf de bovenkant van het kofferdek tegen het einde van de de deuren, een stuur met zwarte spaken en niet-verstelbare zadels in de vorm van een hoefijzer, tweedelige richtingaanwijzers aan de zijkant en tijgergestreepte radiatorslangen. De vroege 1969/MKI-auto's met rechtse besturing (G-plaat) zijn nu uiterst zeldzaam en mogelijk zijn er nog maar een handvol in originele vorm; ze zijn een zeer begeerlijke auto geworden en de meest verzamelbare.

Wat de Amerikaanse modellen betreft, werden in 1969 in totaal 7.981 auto's met het stuur links geproduceerd, allemaal met stoelen met hoge rugleuning, spaakwielen met rood gemarkeerde banden en allemaal linksgestuurd. Voor het model 1970 (MKII) werden een aantal wijzigingen doorgevoerd, waaronder een matzwarte omlijsting van de voorruit, gelakte stalen wielen met een chromen omlijsting en zwarte middenafwerking, verstelbare stoelen en een stuurwiel met grijze spaken.

De hier aangeboden Triumph TR6:

Welnu de TR6 die hier aangeboden wordt is van bouwjaar 1972 en betreft dus een MKII uitvoering van de Triumph TR6.

Deze auto is zeer uitvoerig gerestaureerd en verkeerd derhalve in topstaat.

Uitgevoerd in de meest geliefde kleur voor een Britse klassieker: British Racing Green.

Afgewerkt met schitterende “Minilite” licht metalen velgen en een chromen kofferrek.

In het interieur zwart lederen bekleding en uiteraard ontbreekt het typische houten dashboard inclusief houten sportstuur en houten versnellingspook niet.

Deze auto is enkel voor diegene die zichzelf het beste gunt. We kunnen rustig stellen dat dit een van de beste exemplaren betreft die in de huidige Europese markt wordt aangeboden.

Gunt u uzelf een prachtige klassieker in topstaat ?

Dan is dit de uitgelezen kans om deze te bemachtigen.

Reactieformulier