Triumph Herald 1200 Saloon 1965

Prijs:
Bieden
Hoogste bod:
€ 5.000,00
Biedingen:

24-08-2023 om 09:12:36

€ 5.000,00

Sinds:
10-01-2023
Gezien:
326
Aantal keer favoriet:
1
Plaats:
Voorthuizen
Provincie:
Gelderland (NL)
Bouwjaar:
1965
APK:
1
Versnellingsbak:
Handgeschakeld
Kilometerstand:
21600
Aantal versnellingen:
4
Aantal deuren:
2
Cilinderinhoud:
1147
Gewicht:
841
Kenteken aanwezig:
1
Geïmporteerd:
Ja
Voertuig rijdt:
Ja
Airconditioning:
Nee
Trekhaak:
Ja
Beschrijving:
Wegens omstandigheden gaan wij onze Triumph Herald verkopen.

De Triumph Herald is van origine een Engelse uitvoering (stuur rechts) en omdat de body en chassis helemaal hard en roestvrij was heeft de vorige eigenaar besloten om in 2021, de Herald helemaal te demonteren en te zandstralen om daarna het koetswerk geschikt te maken voor de stuurinrichting aan de linkerkant.

Na het zandstralen is de hele body en chassis in de anti-corrosie verf gezet en daarna ”op zijn Engels” in de kleur gezet (geschilderd en dus niet gespoten).

De kleurstelling is origineel voor een Herald uit die periode: Triumph Lichfield green met Triumph White en Matador Red interieur.

De lak is minder mooi, met name de witte 2K verf ziet er minder mooi uit (verf werd te snel hard). Voor het mooie moet dit nog een keer opgeschuurd worden en voorzien worden van een verse laag. Maar je kan er ook prima zo mee doorrijden.

Alles is roestvrij, ook de deuren.

De trommelremmen zijn vervangen door schijfremmen.
Nieuwe remschijven, remblokken en wiellagers. De remklauwen zijn gereviseerd met o.a. RVS zuigers. Ook de remleidingen, remslangen en hoofdremcilinder zijn vernieuwd. Er zitten nieuwe koni schokbrekers onder. Achter zijn nieuwe remcilinders gemonteerd.

Er zit een gereviseerde motor van een Spitfire mk2 in met gereviseerde (gaskleppen lopen op teflon lagers) dubbele SU HS2 carburateurs.

Er zit een nieuwe moderne dynamo op (oude spanningsregelaar zit r nog wel in maar is niet aangesloten - nieuwe dynamo heeft een ingebouwde spanningsregelaar) en een moderne elektronische ontsteking (geen gedonder meer met contactpuntjes etc)


Deze motor heeft 67 PK t.o.v. de 34 PK van de standaard Herald 1200 motor. Er zit een origineel (dus Stanpart) N.O.S. Spitfire mk2 spaghetti-uitlaatspruitstuk gemonteerd met daaraan een nieuw RVS standaard Herald uitlaatsysteem. Er zit een nieuwe waterpomp op en een "Full wide" radiator voor betere koeling.


Tevens is er een nieuwe Borg en Beck koppeling gemonteerd. De versnellingsbak is geheel nagelopen en voorzien van nieuwe keerringen en pakkingen. Ook is er een zeldzaam, origineel aluminium vliegwielhuis van een Spitfire gemonteerd (minder gewicht en looks).

Er is een door Denzler Restauraties gereviseerd differentieel gemonteerd en de cardanas is voorzien van nieuwe kruisstukjes.

De achterassen zijn geheel nagelopen.

Het interieur is nog helemaal origineel (is niet meer zo mooi en zou eigenlijk vervangen moeten worden door bv een nieuwe "Moulded carpet” set. Deze is er los op de bodem gelegd en gelukkig niet gelijmd (dus je hoeft niet af te steken etc).

Er zitten 4 nieuwe banden onder met witte metalen velgen en 4 chrome wieldoppen.

Er zijn Triumph Vitesse aluminium bumpers gemonteerd.

De Triumph is op 30 december 2021 naar de RDW gegaan en uitgebreid technisch gekeurd.

De Herald is vrijgesteld van wegenbelasting en APK.

Momenteel is er een polyester motorkap gemonteerd. Die is goed maar moet nog wel gesteld worden, maar eigenlijk hoort er een stalen motorkap op. Je kan natuurlijk net zo lekker blijven rondrijden met de polyester kap, de vorm is identiek en hij roest niet. (zwak punt van Triumph).

Er is dus meer dan 800 uur geïnvesteerd door de vorige eigenaar in de opbouw van deze auto en er is veel geld uitgegeven aan onderdelen en er zijn veel zeldzame onderdelen gemonteerd.

Heb ook nog een reserve cylinderkop en een setje reserve achterzijruiten en voorruit erbij.

Tevens heb ik ook nog een originele trekhaak voor de Triumph
Herald.

Er zit ook een afdekhoes bij.

Al met al een keiharde auto zonder roest die motorisch en mechanisch helemaal top is maar optisch wat TLC (tender loving care) verdient.


Doe een goed bod en de Triumph Herald is voor jou.

Reactieformulier